Љубов и Секс

Осум најчести машки лаги во кои ќе поверува дури и најпаметната жена: Размислете добро следниот пат кога ќе ги слушнете овие зборови

Осум најчести машки лаги во кои ќе поверува дури и најпаметната жена: Размислете добро следниот пат кога ќе ги слушнете овие зборови

Кога сме лудо заљубени, обично е тешко да размислуваме рационално, па затоа жените често веруваат во сите лаги што мажите ги кажуваат.

Презафатен сум со работа. Ќе морам да работам и навечер

Ако мажот со кој сте веќе неколку години одеднаш ги смени своите одговорности на работа, мора да знаете дека е време да се вклучи алармот. Да, има работни места каде што работата по часови е повеќе неопходност отколку исклучок – но овие работи не се менуваат преку ноќ.

Ако оваа промена се случи одеднаш, а времето е малку сомнително, на пример навечер и за време на викендите, вашиот сакан веројатно не го поминува тоа време на работа, туку во прегратките на друга жена. Можеби не е лошо да ги проверите неговите нови обврски…

Зошто имам два мобилни телефони? Едниот е за пријателите, а другиот за сè друго

Два мобилни телефони се секогаш знак на тревога. Се разбира, има мажи на кои им требаат два телефони од очигледни причини – едниот за работа, а другиот за приватна употреба. Но, ако одеднаш се појави друг телефон, тоа е обично лош знак.

Ако мажот е склон кон флерт, тој веројатно ќе ги пренасочи сите повици со својата љубовница на другиот мобилен телефон, бидејќи полесно ќе може да ја чува тајната. Обрнете внимание ако редовно остава еден телефон во станот, додека другиот го чува како очи во глава и го носи со себе дури и кога оди во тоалет.

Навистина нема причина за грижа- ние сме само пријатели!

Се разбира, нема ништо лошо во пријателствата меѓу мажите и жените, а повеќето мажи имаат многу пријателки со кои често поминуваат време. Но, ако нивното пријателство ве вознемирува затоа што чувствувате дека има нешто друго, вашето шесто сетило можеби не греши.

Дали тие секогаш се гледаат сами и ве кријат од овој сомнителниот пријател? Тоа секако не е добар знак.

Дали се среќаваат на кафе после работа – или ги поминува ноќите во петок и сабота со неа? Мора да имате одговори на сите овие прашања пред да го обвините дека ве изневерува.

Не грижи се, не се обидувам да те вовлечам во кревет

Секојпат кога мажот ќе ја изговори реченицата „Не се обидувам да те вовлечам во кревет“, тој мисли токму напротив – нема сомневање за ова. Тоа не мора да значи ништо лошо – ако и двајцата сте подготвени за тоа и веќе не сте со некого, нема причина да не ѝ попуштите на страста.

Не знам зошто „оваа“ постојано ми се јавува и ми праќа пораки

Вистина е дека има жени кои малтретираат мажи од неосновани причини – но веројатноста дека вашата драга жртва е многу мала. Ако неговиот телефон постојано ѕвони и тој ги одбива нејзините повици, мора да бидете свесни дека може да има причина за тоа.

Исто така е многу можно вашиот сакан да ја познава таа жена многу подобро отколку што вели тој. Секако, може да значи и дека жената е дел од неговото минато со кое тој не е горд – но исто така е многу веројатно дека таа е дел од неговата сегашност и тоа е причината зошто тој се прави дека не ја познава.

Извини што не се јавувам, бев многу зафатен

Повик на кој маж ве прашува како сте и ви кажува дека има многу работа и дека се надева дека ќе се видите наскоро, а тоа трае само околу една минута – затоа се сомневаме дека неговата зафатеност е навистина причината зошто тој не може да одговори.

Ќе ја оставам сопругата

Ова е лага што жените ја слушале и верувале со векови – и сè уште функционира. Ако мажот ви се додворува и е оженет, мора да го прифатите како знак на тревога – ако тоа го стори без каење, тогаш веројатно не му е прв или последен пат.

извор: попара.мк