Љубов и Секс

Оставете што подобар впечаток: Трикови за првиот состанок по кој тој нема да остане рамнодушен

Оставете што подобар впечаток: Трикови за првиот состанок по кој тој нема да остане рамнодушен

Ќе го направите тоа така што ќе и покажете на другата личност дека сте личност која има став и одредени критериуми

Кога ќе се поставите на тој начин, ретко кој ќе може да ви одолее. Најважно е да верувате во себе затоа што само така можете да бидете привлечни за другите.

1. Покажете став и искрено мислење

Изразете го вашиот став и проверете колку се согласувате или се разликувате од личноста со која се дружите. Не треба да се срамите да го искажете своето мислење – згора на тоа, тоа е одлична вежба за развој на самодовербата.

2. Бидете смели и свои

Поставете граници што другата личност не може да ги премине уште на првиот состанок. Мора да се знае во секое време каде се границите. Доколку забележите дека оваа личност се однесува несоодветно, индиректно ставете до знаење дека не смее да се однесува на тој начин.

3. Бидете искрени кога станува збор за вашите деловни достигнувања

Темите за работа и кариера можат да бидат начин подобро да се запознаете со амбициите на лицето со кое се дружите. Никогаш не лажете кога разговарате за овие теми и кажувајте, на пример, дека заработувате многу пари на вашата сегашна работа, ако тоа не е точно. Ако започнете врска со таа личност, тие подоцна ќе дознаат дека сте ги излажале од самиот почеток.

4. Избегнувајте теми за поранешните љубови

Никој не се грижи со кого сте биле во претходната врска и зошто сте раскинале. Дискусијата за поранешните љубови може да оди во сосема погрешен правец, и да разбуди стари рани во вас, поради што личноста со која сте излегле може да помисли дека не сте го преболеле поранешниот партнер.

5. Распрашајте се за заедничките интереси

Теми како оваа се секогаш добредојдени и интересни и се добар начин да го продолжите разговорот. Зборувајте што повеќе за работите што ве интересираат затоа што на тој начин можете подобро да се запознаете.

извор: Попара.мк