Мегафон
Наградите отидоа и кај..

„Ослободување на Скопје“ – најдобар долгометражен филм во Торонто

„Ослободување на Скопје“ – најдобар долгометражен филм во Торонто

Во Канада се одржа фестивал на македонски филм, по 12-ти пат.Филмот „Ослободување на Скопје“, на  Раде и Данило Шербеџија, е прогласен за најдобар долгометражен филм.

Поради големиот интерес од страна на публиката, „Ослободување на Скопје“ беше повторно прикажан на 28. октомври во 15.30 часот и 19.30 часот, информираат организаторите.

  • најдобар документарен филм – „Балкански корени“ во режија на Крис Рабит и Ентони Флечер.
  • најдобар краткометражен филм – „Борба за смрт“ во режија на Елеонора Венинова.
  • наградата на најдобра актерка – Силвија Стојановска
  • документарен и краткометражен филм –  „Балкански корен” и „Борба за смрт“.

извор:кадевечер.мк