Љубов и Секс

Ослободете време само за себе: Ако сакате среќен брак, овие работи мора да ги правите одвоено

Ослободете време само за себе: Ако сакате среќен брак, овие работи мора да ги правите одвоено

Заедничкото време е од суштинско значење за успешен и среќен брак.

Сепак, не треба да претерате и да бидете со партнерот цел ден. Добро е што и двајцата имате активности кои можете да ги правите одделно.

Ако сакате да поминувате време сами, ова се некои од работите што можете да ги направите и ќе ја направат вашата врска посилна и поздрава.

Поминете ја вечерта со вашиот најдобар пријател

Терапевтот Др. Мајк Дау вели дека излегувањето со пријател, а не со партнер, може да помогне да се спречи тенденцијата да вложувате сè што имате во партнерот. Важно е, додава тој, вашата врска да не е од типот на зависност кога треба да правите се заедно. Здравите парови секогаш наоѓаат време за себе и за своите пријатели.

Вежбајте соло

Можеби сакате игри и вашиот партнер сака да трча, но тоа не значи дека треба да го играте спортот што го сака вашиот партнер. Иако може да биде забавно да вежбате како пар, не мора да го организирате тренингот според вашиот партнер.

Најдете група за придружување

Постојат различни групи или здруженија кои може да се занимаваат со работите кои ве интересираат и кои би сакале да ги истражите. Оваа навика исто така ќе ви помогне да имате за што да разговарате со партнерот кога ќе се вратите дома.

Тоа може да биде клуб за книги, готвење, планинарење, а може и да волонтирате.

Одделни излегувања

Ако сте во брак, веројатно имате пријатели кои се во брак, како и оние кои уживаат во својата слобода. Вашиот партнер има и пријатели со кои сака да поминува време. Но, ако не можете да ги соберете сите во група, зошто да го присилите? Договорете состанок со вашите пријатели, оставете го вашиот партнер да излезе со неговите.

„Ова може да му помогне на вашиот брак бидејќи ќе додаде нови искуства и развој во вашиот живот. Времето што го поминувате со вашите пријатели ќе ве опушти, но ќе имате и можност да сфатите колку ви е вредно времето што го поминувате со партнерот“, додава Бредшо.

Посетете го семејството сами

И покрај тоа што сè уште имате обврски кон семејството, кога е бракот во прашање, се се брои „по два пати“. Може да стане тешко да го исполните сето она што се очекува од вас, па затоа понекогаш е паметно да организирате посети што можете сами да ги направите за да не ги пропуштите. Погрижете се да инвестирате во семејните односи за да не станете премногу зависни од партнерот.

извор:попара.мк