Живот и Стил

Оптичка илузија го збуни интернетот: Што гледате?

Оптичка илузија го збуни интернетот: Што гледате?

Генијална оптичка илузија ги збуни интернет корисниците.

Иако на прв поглед изгледа како фотографија од концерт, сепак на втор поглед брзо сфаќате за што станува збор.

Мика Хорн, фотограф од Тексас, ги фотографирал машините за собирање памук, но под таков агол што изгледа како фотографијата да е од концерт на отворено.

Фотографијата за брзо време стана вирален хит, а многу интернет корисници веќе ја прогласија за најдобрата оптичка илузија на годината.

What Is This Photo Of? People Are Doing Double And Triple Takes Trying To Figure It Out

Apologies for the semi-click-bait-y headline, but Micah Horn’s photo has me tripping.

So me and @Micah_Horn made Buzzfeed… https://www.buzzfeed.com/tanyachen/not-a-rave 

извор:факултети.мк