Мегафон

Општина Илинден ќе го прослави патрониот празник 2-ри Август со Ламбе Алабакоски и Ибуш Ибраимовски

Општина Илинден ќе го прослави патрониот празник 2-ри Август со Ламбе Алабакоски и Ибуш Ибраимовски
Општина Илинден ќе го одбележи патрониот празник – Илинден (2-ри Август) со настап на Ибуш Ибраимовски и Ламбе Алабаковски
На ден 28.07.2022 година (четврток) со почеток во 20:00 часот, во амфитеатарот во комплексот на Домот на култура „Илинден“, во населба Илинден на свечен начин ќе биде одбележан патрониот празник на Општина Илинден и националниот празник на македонскиот народ.Манифестацијата по повод одбележувањето на Денот на Општината ќе ја отвори оперскиот пејач Никола Стојчески со интонирање на државната химна, а подоцна ќе настапат добро познатите македонски музички изведувачи, Ибуш Ибраимовски и Ламбе Алабаковски.