Радио Милева
Веќе се знае кој е

Официјално претставување и запознавање: Ова е новиот готвач во „Брза кујна“ кој го замени шеф Марк (фото)

Официјално претставување и запознавање: Ова е новиот готвач во „Брза кујна“ кој го замени шеф Марк (фото)

Пред крајот на летото веќе започна снимањето на осмата сеозна на популарното кулинарско шоу „Брза кујна“ кое се емитува на телевизија Сител.

На своите позиции се водителката Сања Савеска и во тимот на доматите веќе препознатливиот шеф Никола.

Како што претходно беше објавено, шеф Марк повеќе нема а биде дел од шоуто и се насочува кон нови предизвици. На негово место веќе има нов шеф кој пак го прифати предизвикот да биде нов пред камерите и замена за Марк.

Во редовниот и добро познат термин, секој работен ден во 17.00 часот на споменатата ТВ фреквенција, од оваа сезона на местото на Марк ќе биде шеф Бобан Симоновски кој ќе го предводи тимот на пиперките и со своите кулинарски вештини ќе му се спротистави на шеф Никола Мишковски од тимот на доматите.

Асистентите кои ќе бидат дел од оваа сезона ќе имаат можност да готват со едни од најдобрите готвачи во Македонија и регионот. Вистински професионалци, со богато искуство и познавање во кулинарство.

Шефовите, заедно со водителката Сања Савеска, секој работен ден ќе го направат уште позабавен и поинтересен, и ќе понудат многу нови и интересни рецепти кои ќе треба да ги подготват од само 6 намирници и тоа за само 20 минути.

Инаку, шеф Бобан Симоновски веќе е искусен пред кемерите на „Брза кујна“ бидејќи во една од сезоните имаше епизоди кога се менуваа со шеф Никола и шеф Марк, а на нивно место беа Фиќо и Бобан.

фото:Фејсбук/Брза Кујна

Останати вести од Радио Милева