Љубов и Секс

Однесувања на кои треба да обрнете внимание на првиот љубовен состанок

Однесувања на кои треба да обрнете внимание на првиот љубовен состанок

Кога станува збор за црвените знаменца при забавувањето со одредена личност, често сме веќе во врска со некого, па стануваме свесни дека нешто не е во ред.

Се докажало дека црвените знаменца се присутни уште на првиот љубовен состанок, само што не се доволно запознаени со нив.

Заслепени од неговото ласкање и совршен изглед, целосно е разбирливо доколку успеете да предвидите тоа дека тој не е толку прекрасен за каков што вие мислите.

Таквите ситуации доведуваат до кршење на срцето затоа што имаат надеж во врска со погрешно момче.

Доцнење
На сите нас ни се случува со текот на времето некаде да задоцниме, дали на работа или при дружење со пријателите. Но, доколку знаете дека со некој треба да одите на првиот љубовен состанок навистина е важно да се потрудите да дојдете на време. Експертите тврдат дека доколку лицето доцни на својот прв љубовен состанок, а притоа не покажува дека поради тоа посебно е вознемирен, тоа може да биде знак дека не е подготвен да се посвети на врската.

Премногу алкохол
Чаша до две вино можат да бидат токму тоа што ви е потребно за да се опуштите на првиот состанок затоа што неминовно ќе имате трема кога првпат ќе излезете со некое момче кое навистина ви се допаѓа. Меѓутоа, навистина би требало да се грижите за тоа колку момчето со кое сте на љубовен состанок пие. Доколку претерува со алкохолот, тоа може да биде знак дека има проблеми со него.

Премногу чувства (за почекот)
Иако е навистина прекрасно на прв љубовен состанок да бидете со некој којшто ви возвраќа на чувствата, на тоа ќе треба да внимавате. Љубовното „бомбардирање“ е тактика која ја користат нарцисите и манипулаторите за да ве привлечат. Доколку тој претерува со комплиментите, романтичните гестови и подароци на првиот состанок, тоа е црвено знаменце кое не треба да го игнорирате.

извор:точка.ком.мк

фото:getty images