Љубов и Секс

Од машки агол: Разлика меѓу секс и водење љубов

Од машки агол: Разлика меѓу секс и водење љубов

Мажите добро ја знаат разликата меѓу „обичниот“ секс и водењето љубов, па затоа кон некои жени се однесуваат како со секс играчки, додека за други имаат целосна почит.

Логично, нивното однесување во креветот зависи од емоциите, колку и да мислевте дека тоа е својствено само за жените.

Кога би ги прашале во што е разликата, веројатно првите одговори ќе бидат следниве:

1. Опуштеност

Мажот кој вистински сака и кој не може да си го замисли животот без вас, во сексот секогаш е опуштен и спонтан. Баш затоа што времето поминато со вас му изгледа како најприродната работа во светот.


2. Долготрајни бакнежи

Мажите најчесто не се за многу бакнежи, освен ако не се заљубени, затоа што ги сметаат за интимен чин. Ако ве бакнува страсно и долго по целото тело и лице, дефинитивно станува збор за водење љубов.


3. Исполнување на вашите желби

Мажот кој искрено ве сака се труди да ја задоволи секоја ваша желба, вклучувајќи ги и сексуалните. Себичноста е првата работа по која можете да заклучите дали некој е со вас само заради секс.


4. Посветеност

Ако сексот е ритуал кој вклучува долга предигра и нежности по самиот чин, тогаш слободно можете да го наречете водење љубов.

извор:натпрес.мк