Љубов и Секс

Од машка перспектива: Зошто ми е важно колку си имала пред мене?

Од машка перспектива: Зошто ми е важно колку си имала пред мене?

Иако мажите се сексуално повеќе либерални, сепак нив им е важно со колку мажи девојката има секс претходно. Порано сексот за една ноќ бил ендемски феномен, но денес луѓето целосно го прифаќаат.

Направено е истражување во кое на мажите им е поставено прашањето дали и колку им е важна бројката на сексуални партнери на една девојка, доколку сакаат да бидат во сериозна врска со неа?

Навистина изненадувачки, на мажите им е и тоа како важно за таа бројка. Тие велат дека колку повеќе партнери толку полошо, бидејќи стравуваат од преносливи болести. Исто така признале дека доколку бројката го надминува бројот 10, дека тоа тешко би го поднеле.

Бројката на сексуални партнери на една девојка зборува дали девојката е за сериозна врска или не. Ако мажите сакаат да започнат сериозна врска со некоја девојка, да, бројката е навистина важна.

Од истражувањето заклучено е дека мажите со сигурност не би биле со девојка која практикувала секс за една ноќ или имала односи со повеќе од 10 сексуални партнери.

Извор: Точка.мк