Радио Милева
не е се „мед и млеко“

Од кумство до спор: Живојиновиќ завршија на суд поради приватен бизнис

Од кумство до спор: Живојиновиќ завршија на суд поради приватен бизнис

Претходната недела во градот Надаш се одржа оценување на вина во организација на винскиот магазин „Pecsi Borzo“, а од 130 дегустирани вина, награда освоија и две српски вина.

Станува збор за виното од винаријата од Шида, чии сопственици се Слободан Боба Живојиновиќ и неговиот партнер и соработник со кој сега е на суд, пишува стори.рс

Имено, сопругот на Брена, Боба Живојиновиќ е препознатлив по винскиот бренд, но дошло до конфликт со неговиот кум и соработник, па завршиле на суд.

Не е познато зошто се судат, но како што тврдат блиски извори на Брена и Боба, на нив им е важно да победат во судскиот спор.

„Нашиот пријател и сопственик на винаријата беше иницијатор на целата приказна. Подоцна станавме и кумови, мојот син Стефан го крсти неговиот син, тој е многу вреден човек и можеби најголем продавач на вино на овие простори“ изјави Боба во една прилика.

Семејството Живојиновиќ не се огласи по повод овие пишувања.

Останати вести од Радио Милева