Мегафон
фестивали

Објавена натпреварувачката програма на “Макфест 2020”

Објавена натпреварувачката програма на “Макфест 2020”

Фестивалот на забавни мелодии „Макфест” – Штип ја објави својата натпреварувачка програма за годинешното издание.

“Макфест 2020” за првпат ќе се одржи на отворено, односно на градскиот плоштад „Слобода”, каде што ќе се одржат две фестивалски вечери на 18-ти и 19-ти септември.

Во конкуренција за наградите се 23 нумери во изведба на македонски артисти како: “Нокаут“, Ѓоко Танески, Биба Додева, Димитар Андоновски, Виктор Апостоловски, Александар и Дац… итн.

Во продолжение е целосниот список на песни и изведувачи за “Макфест 2020“: