Мегафон
временска прогноза

Новата 2022 година ќе ни донесе снег во Скопје: Еве каква временска прогноза не очекува цел јануари

Новата 2022 година ќе ни донесе снег во Скопје: Еве каква временска прогноза не очекува цел јануари

Новата година е пред нас, а според метеоролозите не очекува топло време во првите денови од 2022 –та година.

Според долготрајното предвидување на accuweather во земјава, поточно во Скопје во првиот месец од годината не очекува различно време.

Па така првите пет дена од Новата година ќе имаме високи температури, а потоа за Божиќ не очекува смалување на истите, но потоа повторно ќе се зголемат.

Снег се најавува за Божиќ, а и за Православната стара нова година која се прославува на 13 јануари.