Љубов и Секс

Ниту големина, ниту техника: Која е тајната состојка на добриот секс?

Ниту големина, ниту техника: Која е тајната состојка на добриот секс?
фото:Shape Magazine

Експертите велат дека само една техника гарантира целосно сексуално задоволство, а не е ниту големината на половиот орган, ниту техниката, туку се работи за целосната предаденост.

Главните елементи на целосна предаденост на партнерот се фокусираноста за време на сексуалниот чин, чувството на длабока еротска интимност, добрата комуникација, искреноста и желбата за задоволување на потребите на партнерот.

Едно истражување покажало дека голем број луѓе не обрнуваат премногу вниамние на самиот оргазам затоа што сексот може да биде лош со или без него. Повеќе внимание се обрнува на т.н. оптимална сексуалност и идејата дека сексот може да биде непресушен извор на задоволство и без оргазам.

Најголемиот дел испитани двојки ја навеле целосната предаденост како најважен елемен на сексуалното искуство затоа што тоа го потенцира меѓусебното почитување, прифаќање и нежност.

Изгледот на телотот и техниката се на самото дно на листата на приоритети во сексот, затоа што добрите партнери доаѓаат во сите облици и големини, а вештините доаѓаат со искуството.

извор:нетпрес.ком.мк