Ништо лично
ништо лично

Што ти е македонски менталитет…

Што ти е македонски менталитет…

Што ти е менталитет… По дефиниција е збир на душевни особини и склоности на еден човек или на определена човечка заедница. И секоја нација има свој менталитет. Овој нашиов, на нациите на Балканот е до душа, многу сличен… Македонскиот менталитет сепак има свои специфики. Не дека соседиве и тие отаде нив се којзнае колку поинакви, ама сепак… Нашиот менталитет си има свој „трејд марк“!

Кој не верува – брзо ќе се увери, впрочем, ајде да ве потсетиме на некои работи, па кажете дека не е така?!

 1. Има тетоважи – наркоман
 2. Има долга коса – секташ или металец
 3. Има убав автомобил – син на политичар
 4. Има убава девојка – син на олигарх
 5. Оди во теретана – мускули без мозок
 6. Метросексуалец – педерче
 7. Има државна работа – партиски војник
 8. Академски образован – купил диплома
 9. Се жени – сигурно е трудна
 10. Има свој бизнис  – лопов
 11. Убаво дотерана – спонзоруша
 12. Боем – пијандура
 13. Уметник – забеган
 14. Спортист – глуп за се’ друго
 15. Чува миленичиња – анима дунда
 16. Разведена – ку*ва, ороспија
 17. Ја сака – лигуш, папучар
 18. Го сака – глупача
 19. Хармоничен брак – глумат лудило
 20. Домазет – слика без глас
 21. Повеќедетно семејство – којзнае чии се
 22. Нема деца – издрн’дана
 23. Од внатрешноста во Скопје – сељак/сељанка без скрупули
 24. Невработен – неспособен
 25. Повратник од странство – и од таму го избркале
 26. Ја унапредиле – изгледа добро „пуши“
 27. Го унапредиле – цинкарош

И така низата се реди, па оди… до бескрај! Проблемот е само што кругот е малечок, а во него…?  Во него сме сите!

 

Останати вести од Ништо лично