Љубов и Секс

Никогаш ни не помислувајте дека можете да функционирате со него: 3 типа мажи со кои нема добра врска, среќа и брак

Никогаш ни не помислувајте дека можете да функционирате со него: 3 типа мажи со кои нема добра врска, среќа и брак

Постојат типови мажи со кои, едноставно, ниту една жена не може да функционира добро на долг рок … Научете како да ги препознаете!

1. НАРЦИС

И најхаризматичниот, најубавиот, најзгодниот човек понекогаш не е добар избор за нас. Зошто? Бидејќи шармот на нарцисите опива толку брзо, и честопати зад него останува само горчлив вкус. Нарцисот лесно ќе ве маѓепса, но вистината е дека тој најмногу се сака себеси и не е подготвен да попушти во романсата. Неговите барања се високи, неговите желби мора да се исполнат и тој егоцентрично ќе ве убеди дека е подобар, повреден од вас и дека треба да му угодувате во секој поглед. Дали ви е потребно тоа?

2. НЕЗРЕЛ И НЕСТАБЛЕН

Одговорност, брак, обврски? Бега од ова како да е нешто многу, многу лошо. Тој сака минливи врски, сака леснотија, ја сака својата слобода и способноста еден ден да се појави и да исчезне кога ќе му одговара. Со сето тоа, тој станува многу нервозен кога ќе сфати дека не може да се „отвори“ кога тоа не му одговара. Можеби ќе ви ветат нешто, но бидете сигурни дека нема да исполнат.

3. ПАРАЗИТ

Бидете подготвени да дадете сѐ во оваа врска, а за возврат не добивате речиси ништо. Мора да го нахраните паразитот, да го подготвите, да го облечете, финансиски да му помогнете доколку е потребно. Тој е навикнат другите да го исполнуваат и емоционално и финансиски, и постои шанса да е потполно беспомошен доколку треба да одлучи и да направи нешто самостојно.

извор: попара.мк