Живот и Стил

Никогаш не кажувајте му ги овие реченици на вашиот партнер

Никогаш не кажувајте му ги овие реченици на вашиот партнер

Начинот на кој комуницирате е клучот за добро партнерство, па затоа е важно да не дозволите „јазикот да ви стане побрз од умот“ и да кажете нешто за што подоцна ќе зажалите.

Пред да му кажете нешто на партнерот, размислете добро, особено ако знаете дека тоа може да го повреди, бидејќи посилниот пол не покажува секогаш како се чувствува.

Дури и во моменти на најголем гнев, не му кажувајte: „Ти си мамин син“.

Мажите се многу чувствителни на тоа и сакаат да слушаат само убави работи за нивната мајка. Сѐ додека имаат добра комуникација со неа, а тоа не ја нарушува вашата врска, немате причина да се грижите.

Тие дури и не сакаат да ја слушаат реченицата: „Мораме да разговараме“.

Дури и пред да кажете за што сакате да зборувате, доаѓаат на ум најлошите можни сценарија. Ако има проблем помеѓу вас, тогаш треба да разговарате, но грешка е ако започнете разговор со овие зборови, бидејќи тие ќе се исплашат и ќе се повлечат. Така, дами, бидете малку повеќе тактични.