Живот и Стил

Никогаш не ги фрлајте овие кесички, тие вредат злато

Никогаш не ги фрлајте овие кесички, тие вредат злато

Малите вреќички кои ги добивате секогаш кога купувате нови чевли, торби и слично. Наместо да ги фрлате, искористете ги бидејќи тие навистина можат да ви помогнат, а еве и како.

Имено, можете да ги ставите во кутија со алат, во торба во која носите работи за теретана или торба каде го чувате вашиот фотоапарат бидејќи тие ја спречуваат насобраната влага.

Ставете неколку вреќички во ормарот каде што ги чувате крпите, во ќесата за украси за елката бидејќи така ќе изгледаат како да се нови.

Држете ги покрај ветробранското стакло и така ќе спречите негово замаглување, ставете ги во несесерот со шминки за тие да останат свежи, држете ги во фотоалбумот за фотографиите да изгледаат како нови. Држете ги во близина на семеките кои сакате да ги посадите за да останат свежи.

Решете се од лошиот мирис на старите книги така што во книгите ќе ставите вреќички од овие пакувања.

извор:сител.мк