Живот и Стил

Ни сода бикарбона, ни лимон – ова е најдоброто сретство за чистење на домот!

Ни сода бикарбона, ни лимон – ова е најдоброто сретство за чистење на домот!

Хидрогенот е добар за дезинфикација на рани, но корисен е и за одржување на куќата. Темелно ги уништува бактериите и ги дезинфицира работните површини.

Трипроцентниот хидроген –пероксид може секогаш да биде ваш избор за дезинфикација бидејќи не е штетен по здравјето.

Затоа е одличен за чистење на работните површини во кујната, а имено можете да ги исперете и крпите и сунѓерите.

Поточно, потопете или само попрскајте. Очличен е и за дезинфикација на фрижидерот кој е доста валкан и повеќе отколку што изгледа.

Интересно, со хидроген можете да ја исчистите и машината за садови.