Живот и Стил

Немате ацетон дома? Искористете го овој трик за брзо и лесно отстранување на лакот од ноктите

Немате ацетон дома? Искористете го овој трик за брзо и лесно отстранување на лакот од ноктите

На многу жени им се случило многу пати да мора веднаш да го отстранат лакот, а во тој момент да немаат ни ронка ацетон во домот. Постојат неколку начини да го направите ова, користејќи ги овие мали трикови:

Дезодоранс во спреј

Напрскајте малку и брзо, додека ноктот е уште влажен, отстранете го лакот со памук. Обратниот процес, ставањето дезодоранс на памучна вата, нема да ги даде посакуваните резултати, како ни дезодорансите на природна основа.

Лак за коса

Постапката е иста како со дезодорансот, само што не користите памучна вата, туку салфетка, бидејќи лакот се лепи за памучната вата.

Парфем

Постапката е иста, но важно е да користите парфем, а не тоалетна вода.

Нов слој лак

Нанесете нов, дебел слој лак и тоалетна хартија – притиснете силно и избришете. Новиот слој се врзува за стариот и го отстранува.

Извор: попара.мк