Радио Милева

„Нема повеќе да им молчам“: Рада Манојловиќ првпат прозборе за кавгата со Аца Лукас

„Нема повеќе да им молчам“: Рада Манојловиќ првпат прозборе за кавгата со Аца Лукас

Вербалните кавги на домашната естрада се многу гласни и транспарентни, па така кавгите меѓу колегите прераснуваат во повеќемесечно препукување.

Кавгата на Рада Манојловиќ и Аца Лукас е непозната со години, а младта пејачка на Гранд одлучи да прозбори за тоа:

„Лукас е посебен, има специфични шеги на своја и туѓа сметка. Никогаш не зборував за тоа, но ние не зборуваме веќе пет години, а причина е кавгата со Милан Станковиќ. Тие не се поднесуваа, а Лукас даваше разни изјави – „Да не беше Саша Поповиќ, Милан Станковиќ и понатаму ќе беше медицинска сестра во Обреновац“. И мене ме поврза бидејќи бев во врска со него. Се сеќава,, Кога Милица Павловиќ ја отпеја мојата песна и Аца и кажа дека се е супер, но дека песната е глупа и дека не може да ја слуша. Тој беше против нас, но јас се повлеков. Па замисли да му одговорам на Аца Лукас? –вели Рада и додава:

  • И јас пораснав, знам да одговорам. Повеќе нема да им молчам., вели Рада и откри дека Аца Лукас прв и пружил рака за да се смират.

Останати вести од Радио Милева