Живот и Стил

Нема да ви падне на памет да јадете јагоди пред да ги измиете- ова го има во нивните дупчиња

Нема да ви падне на памет да јадете јагоди пред да ги измиете- ова го има во нивните дупчиња
фото:Healthy Eating - SFGate

Многумина се радуваат на пролетта поради вкусните овошки кои тогаш созреваат, а предност се дава на слатките, сочни јагоди.

Меѓутоа, дали сте знаеле што се наоѓа во ситните дупчиња кои го прекриваат ова овошје.

Еден експеримент покажал дека на нивната површина главно има крлежи, кои со голо око се невидливи.

За да не ги изедете заедно со овошјето, важно е добро да ги измиете после што ќе бидат подготвени за јадење.

Тука се и пестицидите, кои се штетни по здравјето, а ги има речиси на сите јагоди.

извор:курир.мк