Радио Милева

Некои никогаш нема да ги погодите: Ова се вистинските имиња на познатите ѕвезди

Некои никогаш нема да ги погодите: Ова се вистинските имиња на познатите ѕвезди

Многубројни јавни личности од различни причини одлучија на јавностa да и се претстават под псевдоним.

Некои од нив се навикнати на нивните прекари, па дури и одлучија законски да го променат името.

Ана Бекута- Гордана Надежда Полиќ

фото:драгана удовиќиќ

Во 1985 година, Гордана Надежда Полиќ го промени името во Ана Бекута.

„На мене многу поефикасно ми беше името Ана Бекута. И името е деl од сопствениот имиџ, изјави Ана во една прилика.

Нада Топчагиќ – Сенада Топчагиќ

фото: Драгана Кадиќ

Не е познато кога пејачката го променила името по кое полесно ќе ја паметат, но факт е дека сите ја познаваат како Нада.

Лепа Лукиќ – Лепава Мушовиќ

фото: Марина Лопиќиќ

Кралицата на народната музика е родена во 1940 година под името Лепава Мушовиќ.

Јана – Драгана Тодоровиќ

фото: Драган Кадиќ

Пејачката е родена во 1974 година во Приштина под името Драгана Тодоровиќ, но сите ја познаваат како Јана.

Останати вести од Радио Милева