Живот и Стил

Не треба да ги носите со години: Очилата за сонце имаат рок на траење- еве колку

Не треба да ги носите со години: Очилата за сонце имаат рок на траење- еве колку

Научници од бразилскиот Универзитет на Сао Паоло открија дека очилата за сонце имаат рок на траење.

Имено, како што стои во написот, поради сончевото влијание, очилата, поточно стаклото го губи својството на заштита од ултравиолетови зраци и тоа е штетно за самите очи.

Затоа, очилата треба да се менуваат секои две години, а ако се работи за некој поскап бренд, доволно е само да ги замените леќите.