Радио Милева
Со отворени карти

„Не се трезнев“: Александар Јосифовски никогаш поискрено за тешката борба: Тоа не било од емотивна причина или тежок живот

„Не се трезнев“: Александар Јосифовски никогаш поискрено за тешката борба: Тоа не било од емотивна причина или тежок живот

Добивме нова ѕвезда на Гранд, кандидат од Македонија кој привлече најголемо внимание на самиот крај на ова натпреварување со својата животна приказна

Александар Јосифовски приказна дека има проблеми со алкохолот, а в интервју за Ало.рс

-Пред се, морам да кажам дека бев изненаден што добив 90.000 гласови и пресреќен сум. До пред две години не бев ни на картата, а сега сум вицешампион. Музичкиот пат е многу тежок. Патот е трнлив и кога ќе ти се отвори, чест е да се стигне до врвот. Сега ми претстои сериозна работа да им се заблагодарам на луѓето кои ми веруваа и гласаа за мене.

За Гранд кружи приказна дека ги искористуваат конкурентите, какво е вашето искуство?

– Се е во ред. Имам силна поддршка од нив. Тоа е страшна екипа која точно си ја знае работата.

А Ѓорѓе Давид?

– Тој е човек кој знае индивидуално да работи со кандидатите. Тој знае како да го извлече најдоброто од сите. Човекот е генијалец, има шесто сетило и тоа успешно го има направено со секој натпреварувач. Не доведе сите во ситуација да го извлече максимумот од нас. По секоја средба со него, се прашувавме од каде го добивме тој подарок што не сме знаеле дека го поседуваме.

Дали ви пречеше кога откри дека сте озлогласен алкохоличар?

– Не! Знам дека тоа го направи од срце, најмногу ми помогна. Сто проценти се даде за да ме врати на вистинскиот пат.

Како станавте зависник од алкохол?

– Не беше од некоја емотивна приказна, или тежок живот, туку од еуфоријата на радост. Секогаш пиев кога бев среќен. Имам екипа со која настапувам по клубови и секогаш кога работевме во кафеани пиевме. Така се случи да се тргнам од колосек на нормален живот.

Дали е вистина дека не беше трезен?

– Така е во последно време. Мислам дека во мене остана малку волја, храброст, семејството се разбира и одличен ментор. Мојата кариера е во прашање, знаев дека морам да се променам себеси. Пиев, пиев и шест месеци не се напив ниту капка алкохол, завршува Александар.

Останати вести од Радио Милева