Љубов и Секс

Не се толку површни колку што мислевте: Еве кои 2 причини ги наведуваат мажите да мислат на застанување пред олтар

Не се толку површни колку што мислевте: Еве кои 2 причини ги наведуваат мажите да мислат на застанување пред олтар

Со децении, ние сме навикнати на „воспоставени приказни“ за машките емоции, нескршливите срца и бракот до кој можат да доведат години, луда заљубеност или очекувања.

Реалноста кога станува збор за емотивниот избор, одлуките и пресудите се малку поинакви, особено ако зборуваме за зрел, исполнет и самоуверен човек.

Иако момчињата сонуваат за совршена венчавка, семејство и љубов што го менуваат светот многу поретко отколку жените за време на младоста, постојат 2 причини кои би го довеле посилниот пол до судбоносниот чин.

Тие во вас ја гледаат мајката на нивните деца и столбот на семејството

На мажите ќе им треба повеќе време да одлучат дали сте вие ​​„вистинската“, и во моментот кога ќе го сфатите тој факт, вашите мисли ќе одат во една насока, иако нема да ве прашаат веднаш. Неопходно е врската да стане достојна за свршувачка и брак. Бидете трпеливи и приврзани, и бајковитата љубовна приказна нема да се пропушти.

Страв од губење сакана личност

Иако овој факт може да изгледа површно и помалку важен на прв поглед, посилниот пол тајно се плаши дека нема да можат да ги задоволат потребите на своите избраници и со овој потег можат да обезбедат љубов до крајот на животот во текот на која ќе ги поправи сите недостатоци.

Покрај овие две водечки причини за влез во брачна заедница, на листата се придружуваат навика, вистинска емоција, татковски инстинкт, традиција ….