Живот и Стил

Не сакате целулит? Никако немојте да го јадете ова!

Не сакате целулит? Никако немојте да го јадете ова!

Веројатно овие јадења ви се едни од омилените, но ќе мора да ги заборавите ако сакате да се ослободите од целулитот.

Дури и ако имате добри гени, па природно сте витки, не сте заштитени од целулит. Овој проблем не доаѓа така лесно. За отстранување на целулит потребни се строги правила и дисциплина, што подразбираат правилна исхрана, редовно вежбање, козметички третмани и вода во големи количини. Сега ќе се фокусираме само на една ставка, а тоа е исхраната.

 

За почеток, она што треба да го исфрлите од вашата исхрана е:

Конзервирана храна
Готовите јадења обично се доста кремасти и изобилуваат со натриум што доведува до дехидрација на организмот, а тоа е вистински “магнет“ за целулит.

Сланина
Исто така содржи премногу натриум, а тоа предизвикува задржување на вода во телото и… знаете понатаму!

извор: точка.мк