Љубов и Секс

Не е лесно да се изведе, но вреди: Оваа поза во сексот на жените им овозможува неверојатен оргазам

Не е лесно да се изведе, но вреди: Оваа поза во сексот на жените им овозможува неверојатен оргазам

Потврдено е дека позата „исправена 69“ е една од најтешките положби кога станува збор за сексот.

Доколку мисите дека е лесно, тогаш се лажете.

Имено, потврдено е дека позата „исправена 69“ дефинитивно е една од најтешките положби кога станува збор за сексот.

Оваа поза е иста како поза 69 само што се изведува во исправена положба. Во една анкета (во која учествувале 1.000 лица од Европа и Америка) таа положба е прогласена за најпопуларна и најнеудобна сексуална положба воопшто, додека пак на второ место бил аналниот секс и тоа кај околу 43 отсто од мажите и 57 отсто од жените.

Зошто оваа поза е толку напорна?

Мажот којшто стои треба да биде доволно моќен за да ја држи партнерката, додека пак таа мора да биде исклучително подготвена за одлично да владее со своето тело за позата да има смисла до крајот.

Како функционира оваа поза во пракса?

Освен што не е лесно да ја издржите оваа поза, не е лесно ниту да ја изведете.

Професионалците препорачуваат моќен партнер кој прво ќе легне на кревет, па ќе ги стави нозете на под. За да ја изведете полесно, најдобро е да ги ставите нозете веднаш зад неговата карлица. Потоа следи најнапорниот дел: станување. За тоа време жената треба добро да го држи својот партнер.

Извор: Точка/Кармин