Љубов и Секс

Најжешката поза во 2021 година: Жените ја oбожаваат, за мажите е предизвик

Најжешката поза во 2021 година: Жените ја oбожаваат, за мажите е предизвик

Пробајте нешто ново во креветот

Иако всушност сме на почетокот на годината, веќе знаеме што ќе ја одбележи 2021 година, а тоа е експериментирање во сексот.

Карантинот и короната драстично го сменија животот на сите, а тоа се рефлектираше и на акцијата во кревет.

Затоа е време да ги смените воспоставените навики и да пробате нешто ново.

А како најинтимна секс поза, сексологот Џиџи Енгл ја издвојува „лотосот“.

Оваа поза ја обожаваат жените, а за мажите ќе биде доста (физички) предизвик.

Мажот седи на кревет, стол или кауч со нозете свиткани во „турско седење“.

Жената е на од горе и седи во скутот на нејзиниот партнер и ги обвива нозете околу него.

Клучно е дека дамата наместо да оди нагоре и надолу, да се движи лево и десно, замавнувајќи со колковите.

Ова обезбедува не само подлабока пенетрација, туку и многу поголема интимност.

„Најважно е да се одржува контакт со очите цело време, бидејќи тоа е суштината на оваа поза, да се поврземе подлабоко на секое ниво“, наведува Џиџи Енгл.

Потребно е малку време за партнерите да се прилагодат во оваа поза, а она што е сигурно е дека оргазмот ќе биде динамичен.

На крајот на краиштата, ништо не ве чини да пробате

извор: Попара.мк