Љубов и Секс
За дел од нив ќе се изненадите

Најсекси професии за мажи и жени, дали и вашата е меѓу нив?

Најсекси професии за мажи и жени, дали и вашата е меѓу нив?

Професионалната определба и начинот на кој луѓето заработуваат за живот има влијание на нивниот карактер и навики, но и начинот на кој ги гледаат припадниците на спротивниот пол и потенцијалните партнери. Кои занимања се сметаат за најсекси?

Кога станува збор за пронаоѓањето на потенцијален партнер не се сведува сè на физичкиот изглед, има нешто и во впечатокот којшто се остава, а се поврзува со тоа што поединецот го работи, покажуваат истражувањата.

Tinder направи истражување и ги објави резултатите за тоа кои се најсекси и најпривлечни машки и женски занимања, односно кои најмногу алудираат на секс.

Мажи:

-пилот

-претприемач

-пожарникар

-доктор

-водител

-професор

-инженер

-модел

-луѓе кои работат во брза помош

-студенти

-адвокати

-личен тренер

-финансиски советник

-полицаец

-војник

Жени:

-медицинска сестра

-дизајнерка на ентериер

-ПР менаџерка

-професорка

-студентка

-лекторка

–фармацевтка

-менаџерка на социјални мрежи

-модел

-стоматолог

-физиотерапевтка

-личен тренер

-агентка за продажба на недвижнини