Мегафон

Најексцентричниот детски лик наполни 57 години: Еве како изгледа денес Пипи-Долгиот чорап (ФОТО + ВИДЕО)

Најексцентричниот детски лик наполни 57 години: Еве како изгледа денес Пипи-Долгиот чорап (ФОТО + ВИДЕО)

Нема дете кое не го знае ликот на Пипи – Долгиот чорап. Денес таа е задолжително четиво во лектирите на основците.

Кога ја добила улогата на ексцентричната Пипи – Долгиот чорап, шведската актерка Ингер Нилсон имала само осум години. Улогата и донела светска слава, па затоа подоцна се појавила уште во неколку  филмови и серии.

49 години подоцна, Ингер Нилсон се’ уште ја препознаваат по карактеристичната насмевка и љубопитниот поглед.

Денес таа е среќно мажена,  има 57  години и работи како секретарка.