Љубов и Секс

На што треба да обрнеме внимание на првата средба со партнерот?

На што треба да обрнеме внимание на првата средба со партнерот?

На што навистина треба да обрнеме внимание на првиот состанок, според експертите за излегување.

Подготовката за првиот состанок е истовремено и најдоброто и најлошото чувство. Многу луѓе поминуваат толку многу време ментално подготвувајќи се да излезат со потенцијалниот партнер.

Важно е да имате теми за разговор и да се појави искра на хемијата, но на што друго предупредуваат експертите за врски.

Експертот за состаноци посочува дека треба да го вклучите црвеното светло за следното однесување.

Метју Хаси истакнува дека врз основа на однесувањето на другата страна, треба да видите дали е искрено тоа што го кажува за себе.

Обрнете внимание на тоа дали нивните постапки се совпаѓаат со нивните зборови. За да го направите ова, само погледнете како тие комуницираат со другите луѓе.

– Велат дека се толку љубезни и дарежливи, но кон келнерот се непријатни и немаат време да го погледнат во очи. Значи, ако нивните постапки не се совпаѓаат со начинот на кој се претставуваат, тоа е црвено знаме. Ова, се разбира, не значи дека треба да престанете да се гледате, туку да внимавате на идните состаноци.

извор: попара.мк