Радио Милева
Снег је „опет“ Снежана

На што наиде Жанко – З’ш во снегот: По трагите на дејствието! (ФОТО)

На што наиде Жанко – З’ш во снегот: По трагите на дејствието! (ФОТО)

Познатиот охридски радио и ТВ водител и шоумен, Жанко – З’ш Голабоски, е познат како голем љубител на природата.

Планината и планинските врвови му се втор дом, па затоа снегот и снежната покривка него баш и не можат нешто многу да го изненадат.

А кога си в планина, покрај познавањето на временските прилики, треба да знаеш да ги ослушнуваш звуците на природата и да умееш да ги следиш трагите…

Планината, особено зиме,  крие во себе многу непредвидливи нешта и носи безброј неочекувани ситуации, па затоа навистина треба да се биде внимателен…

Ама бате Жанко и тоа како знае да ги следи трагите, з’ш во таа работа веќе има стекнато големо искуство, па ништо не може да му избега од вид.

Жанко наш точно знае на што ќе налета, па дали е мечка или волк или е… Снежана во снегот… не е важно! Важно е да знаеш со што се’ можеш да се соочиш!  За да не се најдеш неспремен и затечен… од ситуацијата!

„Снег је опет Снежана“… а на снегот најдобро се… ползи! Трагите ионака ќе ги избрише времето, откако снегот ќе се стопи! Освен, ако некој веќе не го овековечил моментот! Е сега, што тука навистина се случувало, одново ќе ви објасни трагачот по возбуди, бате Жанко-З’ш…  Со сликовита илустрација и асоцијација на целата ситуација!

 

Останати вести од Радио Милева