Радио Милева
нешто добро и во лошото

На ќерката на покојниот Синан Сакиќ и бил дијагностициран рак: „Се спасувам со бременост, сега го чекам четвртото дете“

На ќерката на покојниот Синан Сакиќ и бил дијагностициран рак: „Се спасувам со бременост, сега го чекам четвртото дете“

Ѓулкица Сакиќ, ќерка на починатиот пејач Синан, моментално живее со своето семејство во швајцарскиот град Базел. Иако ретко дава изјави за медиумите и води потполно мирен живот, овој пат ја отвори душата и откри дека неодамна дознала дека боледува од рак.

– Лекарите во Базел ми дијагностицираа рана форма на рак на матката, но исто така ме советуваа дека би било најдобро да останам во бремена, бидејќи бременоста може да ме спаси од понатамошен развој на рак, хемотерапија, зрачење. Тоа беше вистински шок за мене, но кога се освестив, сфатив дека сепак е добар излез од таа ситуација. Со тоа се согласи и мојот сопруг Аљо, а јас треба да се породам во септември – рече Ѓулкица и додаде дека сега се чувствува одлично и дека наскоро ќе добие четврта ќерка со нејзиниот сопруг.

– Отпрвин, не сакав ништо да и кажам на мајка ми, а потоа и реков дека сум бремена, но и причината зошто одлучив да забременам. Јас веќе имам три ќерки, а сега ја чекаме четвртата. Пресреќна сум поради тоа, и болеста се повлече – изјави таа за „ Expresstabloid“.

фото: инстаграм

Останати вести од Радио Милева