Живот и Стил

На 25 август, започна АСТРО ПЕРИОДОТ кој менува сѐ – Венера ќе ги замрси конците

На 25 август, започна АСТРО ПЕРИОДОТ кој менува сѐ – Венера ќе ги замрси конците

Венера, планетата на љубовта, направи квадрат со Јупитер, односно аспект на небото, што ќе донесе страдање на емоционалните знаци на одредени начини во зодијакот.

3 хороскопски знаци кои ќе ги изневерат љубовните очекувања од 25 август, кога Венера ќе влезе на квадратот со Јупитер:

1. Бик

Ќе бидете сведоци дека денес отидовте толку далеку што навистина сте изненадени од вашето однесување. Ова е денот кога ќе ѝ покажете на саканата личност колку ја обожувате и најверојатно ќе се чувствувате непријатно и ранливо. Зошто? Затоа што очекувавте премногу од оваа личност, прерано. Вие сте страсна личност и може да бидете неодоливи. Ако личноста на која ѝ изјавувате љубов не е на ваше ниво на страст, можеби ќе се чувствувате малку глупаво. Само треба да имате малку трпение и да забавите.

2. Лав

Овој транзит ќе го обземе вашето чувство за себе, што ќе биде особено фрустрирачко. Додека Венера ќе му даде фокус на вашиот вроден интензитет на личност, квадратниот Јупитер ќе го прошири тоа чувство. Можете да заземете позиција на моќ во љубовните врски. Ќе сакате, ќе барате, ќе очекувате и ќе добивате многу помалку отколку што мислевте дека ќе добиете. Ќе се чувствувате целосно предадено.

3. Скорпија

Во врската, сакате да бидете доминантни и шефови. Сакате да имате моќ, и во вашата чудна наивност, никогаш не очекувате да ве предизвикаат. Значи, кога Венера во квадрат со Јупитер, почнувајќи од 25 август, се појави во нашите животи, ќе бидете неподносливи. Сакате вашиот партнер да направи сѐ за вас и наместо вас. Според вас, вака треба да ја докажат својата љубов кон вас. Меѓутоа, во одреден момент вашиот љубовен партнер ќе помисли дека сте едноставно психотични. Треба малку да се воздржите и да се опуштите. Очекувањата се добри, но обидете се да ги задржите во човечкиот домен. Но, најмногу од сѐ, ситуациите во кои ги казнувате луѓето затоа што не се она што тие сакаат да го претставуваат, е исклучително лошо однесување, обидете се да се надминете себеси, бидејќи во спротивно ќе ги сносите последиците од вашите постапки.