Мегафон

Muzzik Video Awards во Скопје ги објави номинациите во неколку категории

Muzzik Video Awards во Скопје ги објави номинациите во неколку категории

По Белград и Загреб, третата прес-конференција Muzzik Video Awards 2021 се одржа на 13-ти април во Скопје. Во третиот град од нашиот регион објавени се четири нови категории во кои беа номинирани десет номинирани, а вкупно 40 изведувачи со свои песни и спотови. Вашите гласови ќе можете да ги поделите во уште четири категории и тоа е
се: ИНДИ, Р&Б, НАЈДОБРА РЕЖИЈА и КАМЕРА.

Ова не беше само можност да се најави фестивалот, да се гласа и презентации на номинирани, но и повод за дружење и размена на искуства и информации за сите присутни.

Меѓу гостите во КОТУР КАФЕ И ФИЛМ во Скопје беа и „Фанк шуи“, „21 век“, Дина Јашари, „Дупер“, Матија Фолц, бројни режисери, филмаџии и автори од Северна Македонија и атмосферата беше пријателска, весела и конструктивна. Направени се многу разговори, слики и приказни, снимени
многу интервјуа и сето тоа ќе можете да го видите во наредните денови на MUZZIK.TV!

Muzzik Video Awards е регионален фестивал на краток музички филм, кој нè запознава со најдобрите регионални видеа, уметници и автори на различни музички жанрови. Минатогодишното издание на фестивалот опфати 16 категории, додека од оваа година ќе може да гласа и публиката за најдобро R’n’B видео. Ова е одлична можност публиката да запознае музичари од сите страни регионот и на тој начин да ја облагородат сопствената плејлиста. Талентирани уметници од сите страни на регионите на ЈИЕ, го направија овогодинешниот натпревар неверојатно разновиден и богат.

До овој момент откриени се вкупно единаесет категории за кои можете гласајте веднаш преку овој линк. Дури и ако вашиот омилен не спаѓа во една од овие четири категории,
постои шанса да е во една од преостанатите 6 што ќе ги откриеме наскоро. Не губете надеж и следете ја MUZZIK TV.