Радио Милева
пејачката минува низ пекол

Мустафа Сандал кова пеколен план против Емина Јаховиќ: Сака да и одземе се’ – од имотот и парите до децата!

Мустафа Сандал кова пеколен план против Емина Јаховиќ: Сака да и одземе се’ – од имотот и парите до децата!

Мустафа ќе се обиде во текот на постапката за развод со Емина, да го убеди судот дека тој треба да го  задржисиот имот, како и старателството над децата, односно подигањето на синовите Јавуз и Јаман да му припадне нему. Тој, наводно, наголемо  крои стратегија заедно со своите адвокати и својот ПР тим како преку турските медиуми да влијае на конечната одлука на судот.

„Кога тие одлучија да се разведат, Мустафа и Емина се согласија дека се ќе поделат, а старателството над децата ќе биде заедничко, со што децата би биле кај мајката, а тој би можел да ги види кога и колку да посака. Сепак, тој изгледа дека во меѓувреме се премислил па сега бара Јаман и Јавуз да бидат со него и тој да одредува кога Емина ќе може да ги види. Во овој случај, таа ќе мора да му платќа и алиментација. Освен децата, тој особено сака да задржи колку што е можно повеќе од богатството и да не го дели со Емина… Па дури ниту она што што го стекнале во бракот“ – наведува еден извор, близок на поранешните брачни другари.

„Според турските закони, тие не мораат богатството и имотот да ги делат на половина. Исто така, во Турција нема практика децата најчесто да и припаднат на мајката. Ако некој има докази дека неговата сопруга е виновна за распадот на бракот, тој е „на коњ“!  Во тој случај, многу поголеми се шансите да ги добие парите, недвижниот имот, но и да ги задржи децата.  На Мустафа му од од рака тоа што во Србија се пишува за наводното неверство на Емини со Марко Мишковиќ, бидејќи Мустафа  договорил  турските медиуми да ги преземаат сите негативни текстови за неа. Тие го претставуваат него во Турција како изневерен и измамен сопруг, а Емина како бескрупулозна измамничка и прељубничка“ – објаснил соговорникот.

Останати вести од Радио Милева