Живот и Стил

Мозокот им е секогаш “вклучен“: Несоницата најмногу влијае на ОВИЕ хороскопски знаци

Мозокот им е секогаш “вклучен“: Несоницата најмногу влијае на ОВИЕ хороскопски знаци

Несоницата е проблем што мачи многу луѓе во денешниот брз живот. Влијае на секојдневниот живот и се меша со нашите активности. Ако станува збор за хронична несоница, проблемот е уште поголем.

Експертите велат дека стресот, брзата информираност и брзото темпо на промена влијаат на лошиот сон.

Астролозите откриваат дека несоницата најмногу влијае на следниве три знаци:

Близнаци

Мозокот на овој хороскопски знак е секогаш вклучен, неговиот ум е секогаш полн со информации, податоци, отворени прашања, разговори, планови.

Ваквата содржина им се мота во мозокот на Близнаците доколку немаат никакви проблеми. Ако, пак, се загрижени за нешто, тогаш во главата владее тотален хаос. Несоницата често им пречи, а вежбите за релаксација можат да им помогнат.

Водолија

За да биде вклучена во акција и социјални активности, таа мора да биде будна што е можно подолго.

Ако пропушти нешто значајно за неа, тоа ќе ја гризе внатре и ќе има бурни разговори со себе најмногу во умот. А, тоа повторно значи дека е будна.

На кој начин и да го свртите, Водолијата не спие доволно, освен кога е преморена поради физичка активност.

Девица

Девица е владетел на Меркур, а тоа подразбира љубопитност и комуникација, стремеж кон ред, чистота, прецизност. Не само во домот и канцеларијата, туку и во бизнисот, потрошувачката, храната, односите.

Последица на тоа е несоница. За да се донесете себеси и вашата околина во задоволителна состојба и да го задржите на тој начин, треба да вложите многу труд и работа.

Бројни дневни обврски бараат прецизен дневен распоред и проценки на трошоците. Девицата анализира и планира ноќе, па затоа е мистерија како воопшто заспива.

извор:курир.мк