Радио Милева

Може да добие три години затвор: Лука Лазукиќ обвинет за физичко насилство на Наташа Беквалац!

Може да добие три години затвор: Лука Лазукиќ обвинет за  физичко насилство на Наташа Беквалац!

Јавното обвинителство поднесе тужба против Лука Лазукиќ за физичко насилство над сопругата Наташа (Беквлаац) Лазукиќ, поради што може да оди во затвор.

Тужбата била поднесена откако завршила истрагата, односно соберени се докази со кое може да се докаже дека Лука физички ја нападна Наташа.  Судот треба да ја прифати тужбата, за да може да започне судењето.

Судот има право тужбата да ја врати на надополнување или пак да ја одбие.

За кривичното дело насилство следува казна затвор од три месеци до три години. Иста казна Лука може да добие ако и се приближи на Наташа или ако ја вознемирува по телефон.

За потсетвување, Лука физички ја нападна својата сопруга Наташа ноќта меѓу 13 и 14 април, по што пејачката веднаш поднесе и барање за развод.

Останати вести од Радио Милева