Љубов и Секс

Многу жени уринираат пред секс: Ризикот е голем, еве зошто…

Многу жени уринираат пред секс: Ризикот е голем, еве зошто…

Многу жени сметаат дека уринирањето пред сексуалната активност со партнерите е добро за нивното здравје и за да се спречи воспаление на уринарниот тракт, но ова не е точно!

Имено, според зборовите на познатиот уролог Дејвид Кауфман, ова може уште повеќе да ги зголеми шансите за добивање на многу непријатно воспаление! Тој забележува дека одење во тоалет по сексуален однос е пожелно, но предупредува дека уринирањето пред сексот е многу опасно!

Кауфман објаснува дека бактеријата може да влезе во матката за време на сексуалниот однос, па мокрењето по односот може да се исфрли за да се спречи инфекцијата.

извор:скопје24.мк