Промотер

Мијата со „франкофонските побратими“ од Битола – „Фолтин“ ја сними – „Ме боли“ (ВИДЕО)

Мијата со „франкофонските побратими“ од Битола – „Фолтин“ ја сними – „Ме боли“ (ВИДЕО)

Mакедонската пејачка Наташа Мијатовиќ, попозната како Мијата ja претставува својата најнова песна, насловена „Ме Боли”. Овој пат во прашање е музичка соработка со „франкофонските побратими“ од Битола, групата „Фолтин“.

„Станува збор  за моја авторска француско-македонска шансона, со наш заеднички органски аранжман, снимена во  студиото Алшар во Скопје. Пресреќна сум што постојат врвни уметници како што се Фолтин, кои веднаш го разбраа музичкиот филм кој го посакував и создадоа автентична атмосфера поради која оваа песна ќе се смести на листата на препознаени шансони од целиот свет“, вели Мијата.

Песната ќе има и целоснофранцуска верзија со наслов „C’EST JOLI“ и ќе биде изведена  на француската телевизија која ги поддржува франкофоните ширум светот – TV5 MONDE“ – кежа Мијата.

Видеозаписот е реализиран во соработка со универзитетот „Европа Прима“, каде магистрант е актерката и сестра на Мијата, Јелена Мијатовиќ.

Таа ја направи трансформацијата за потребите на изведбата, додека Бојан Секулоски, професор на истиот универзитет, ги изработи снимањето, фотографијата, колор корекцијата и монтажата.

Како звучи и изгледа македонско-француската верзија на Мијата и „Фолтин“ насловена „Ме боли“, проследете од видеото во продолжение(КЛИКНИ ТУКА):