Мегафон

„Меморија“ со најава за нов концертен спектакл: Акустичен unplugged концерт во живо во 2023-та година

„Меморија“ со најава за нов концертен спектакл: Акустичен unplugged концерт во живо во 2023-та година

По извонредните концерти одржани во 2022 година, како оној во А1 арената „Борис Трајковски“ во Скопје, така и оние низ Македонија, култната македонска поп-рок груа „Меморија“ најува нов концертен спектакл во живо. Овој пат се работи за акустичен концерт (unplugged) на големите хитови на „Меморија“ кои ќе бидат изведени во специјално подготвени за оваа пригода, акустични аранжмани во кои песните на бенот ќе зазвучат малку поинаку од вообичаеното, а сепак толку препознатливо.

На концертот, како и досега, учество ќе земат бројни гости кои оставиле белег во македонската поп – музика со децении наназд. Членовите на бендот се ште не ги откриваат локацијата и датумот на одржување, но концертот е најавен во текот 2023 година.