Радио Милева

Меган Маркл и Хари повеќе нема да користат социјални мрежи: „Има премногу омраза“

Меган Маркл и Хари повеќе нема да користат социјални мрежи: „Има премногу омраза“
фото: профимедиа

Меган Маркл и Хари одлучија повеќе да не користат социјални мрежи бидејќи има премногу омраза на овие платформи.

Маркл уште во октомври изјави дека не ги отварала социјалните мрежи. Таа истакна дека сака да се одалечи од овие платформи бидејќи на тој начин ќе се заштити од се што се пласира.

„Ме загрижуваат луѓето кои се опседнати на социјалните мрежи. Тоа е дел од секојдневието, многу се завидни“, изјави Меган која неколку пати зборуваше за своите негативни искуства на социјалните мрежи.

Парот ја започна камапањата „ Archewell“, па истакнаа дека нивната фирма нема да има профил на социјалните мрежи.

Останати вести од Радио Милева