Мегафон

Започна европското карате шотокан првенство во Скопје, 1500 каратисти се борат за медали

Започна европското карате шотокан првенство во Скопје, 1500 каратисти се борат за медали

Денеска започна Европското карате шотокан првенство во Скопје (во Борис Трајковски/А1 арена) на кое учествуваат над 1500 натпреварувачи од 20-тина земји од Европа.

Во Скопје пристигна и претседателот на Светската отокан организација Есад Делихасан кој воедно е и претседател на Турската и на Балканската ВКФ федерација.

Најмногу натпреварувачи пријавиле Романците – 390, Македонија – 146, Турција – 86, Бугарија -72 итн.

Извор: Курир.мк

Останати вести од Мегафон