Мегафон

Временска прогноза за цел декември: Ќе има ли снег до крај на годината и за Нова година?

Временска прогноза за цел декември: Ќе има ли снег до крај на годината и за Нова година?

Во месец декември и календарски ќе влеземе во зимата. Метеоролозите за овој месец најавуваат дожд, провејување на снег на високите места, минусни ноќни темератури, но и неколку сончеви денови.

Во текот на речиси целиот месец не се очекуваат минусни ноќни температури, а дневната најмалку ќе се спуши до 0, а најмногу ќе се качи до 10 степени.

Метеоролозите не најавуваат снег до крај на годината.

Ова е детелната временска прогноза, која ја предвидуваат метеоролозите:

Извор:Скопјеинфо