Мегафон
фестивал

Викендов во Крушево и Скопје: „Еврофест“ по 22-ри пат

Викендов во Крушево и Скопје: „Еврофест“ по 22-ри пат

Овој петок и сабота повторно, и оваа есен, Македонија ќе другарува со познатиот Интернационален забавно-музички фестивал „Еврофест“. По 22. пат ќе се леат хитовите, стари и нови. Првата вечер ќе се одржи во Крушево, во чест на името и делото на легендарниот Тоше Проески. Таму, на сцената во неговото Крушево, многу пејачи од дома и странство (Дона Александрова, Витали Органџи, Натали Дениз, Бенџамин Хасиќ….) ќе испеат песни од неговиот богат музички репертоар. За оние кои не знаат или не памтат, да ги потсетиме дека Тоше една година настапувал на сцената на овој фестивал, а тогаш ја испеа и денес многу слушаната „Сонце во твоите руси коси“.

Наредниот ден, во сабота навечер, фестивалот се сели во нашата метропола, па така на сцената во Скопје во Домот на АРМ, ќе имаме задоволство да се дружиме со сосема нови песни, потенцијални хитови. Тие песни ќе ни ги пеат врвните пејачи: Ѓоко Ѓорчев, Маргица Антевска, Серафина Фантаузо, Добрила Чабриќ-Ивановска…. па, сите тие кои ја сакаат еврофестовската песна, нека повелат и во Крушево и во Скопје.