Мегафон

Семејството, пријателите и познатите се простија од Исидора Бјелица

Семејството, пријателите и познатите се простија од Исидора Бјелица
фото: курир

Писателката Исидора Бјелица беше испратена во вечниот дом вчера во Алеата на заслужни граѓани, во Белград.

Пред кремирањето на телото авторката беше одржана комеморација во „Сава Центар“ на која присуствуваа децата на Исидора, нејзиниот сопруг Небојша, мајката Невенка Ѓуровиќ и таткото Димитрија Бјелица.

На комеморацијата покрај фотографија на писателката, се наоѓаа и куфер и шешири кои беа нејзин заштитен знак.

На кремирањето, покрај членови на семејството, присуствувале и многу пријатели, но и голем број на познати личности, како пејачката Цеца, Зорана, Рада Манојловиќ и многу други личности од јавниот живот во Србија.

фото: зорана јевтиќ

фото: зорана јевтиќ

информер.рс

фото: стефан стојановиќ

фото: стефан стојановиќ

Потсетуваме, Исидора Бјелица почина на 5 август по долго и тешко лекување на опасната болест.