Мегафон
театар

Премиера на „Макбет“ во МНТ

Премиера на „Макбет“ во МНТ

09.05 ПРЕМИЕРА „МАКБЕТ“ | 20:00
11.05 ПРВА РЕПРИЗА | 20:00
28.05 ВТОРА РЕПРИЗА | 20:00

Автор: Вилијам Шекспир
Режија и адаптација на текст: Нела Витошевиќ
Препев: Богомил Ѓузел

Сценограф: Костантин Трпеноски
Асистент на сценографот: Моника Ангелевска
Костимограф: Роза Трајческа – Ристовска
Асистент на костимографот: Дафинка Балабанова – Алексова
Композитор: Огнен Анастасовски
Инспициент: Александар Рајковски
Суфлер: Зорица Благоевска

Улоги:
Макбет – Сашко Коцев
Леди Макбет – Драгана Лошкова
Кралот Данкан – Сенко Велинов
Малколм – Дениз Абдула
Банко – Стефан Вујисиќ
Макдаф – Благој Веселинов
Вештерка 1 – Наталија Теодосиева
Вештерка 2 – Ана Стојановска
Вештерка 3 – Ивана Павлаковиќ
Рос – Борче Начев
Ленокс – Славиша Кајевски
Ментет, Гардистот – Исмет Шабановиќ
Кетнес – Дарко Ристовски
Убиец 1 – Томислав Давидовски
Убиец 2 – Ненад Анѓелковиќ
Сиворд – Виктор Бужаров
Флинс, син на Банко – Филип Ивковски
Момче, син на Макдаф – Адриен Боирал

Дизајнер на светло: Дарко Младеновски
Светло – оператори: Радивоје Ресник и Горјан Темелкоски
Тон – мајстор: Ненад Трпеноски
Тон – оператор: Стефан Михајловски
Видео едитор: Ристо Душковски
Видео – оператор: Филип Петровски
Автор на фотографии и видео: Кире Галевски
Дизајнер на плакат: Борче Димитриjоски
Манипуланти на горен и долен погон: Трајче Тасевски и Горан Димов
Реквизитери: Боби Гелиќ и Соња Крстевска
Гардеробери: Валентина Чонкова, Скендер Бериша и Весна Ковачевска
Шминкери и фризери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска
Декоратери: Саво Ивановски, Мартин Китановски, Дејан Стамчевски, Васил Мешковски и Хусеин Халил

Времетраење: 140 минути без пауза

Билетите се пуштени во продажба онлајн и на билетарницата во МНТ.

Повеќе информации на тел. +389.2.3230.304