Мегафон
празник

Понеделник, 9 декември е неработен ден за сите граѓани во Република Македонија

Понеделник, 9 декември е неработен ден за сите граѓани во Република Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ 8 декември 2019 година (недела), односно 9 декември 2019 година (понеделник), „Св. Климент Охридски”, е неработен ден за сите граѓани.

Истовремено, Mинистерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита празникот „Св.Климент Охридски”.