Мегафон
тажна вест

Почина Исидора Бјелица

Почина Исидора Бјелица
фото: Марина Лопачиќ

Почина познатата  писателка Исидора Бјелица.

Како што пренесуваат српските медиуми, таа починала во станот на нејзините родители во Белград.

Исидора Бјелица е родена на 10 декмври 1967 година во Сараево. Освен по своите бестселери, таа е позната и по шеширите кои се нејзин заштитен знак.

Во 2012 година и беше дијагностициран рак. Болеста ја натера да продаде 3000 книги за да го плати своето лекување во странство.

Исидора зад себе го остави сопругот Небојша Пајкиќ и две деца Лео Григорије Пајкиќ и Вила Евангелина Пајкиќ.